Temadage og kurser
På siden her kan du finde forskellige temadage. De kan bestilles separat, eller samles til et kursus, afhængigt af behov.
Dobbeltdiagnose – hvad er det og hvordan hjælper vi bedst?
Undervisning om psykisk lidelse og samtidig rusmiddelbrug. Gennemgang af rusmidlernes virkning, centrale mekanismer i afhængighed såsom rusens funktion, belønningssystemet, tolerance udvikling, trang, ambivalens m.m. Der tilbydes redskaber til at skabe et overblik sammen med borgeren. Om eftermiddagen vil vi koncentrere os om metoder og tilgange, der er særligt anvendelig til at støtte mennesker som er udfordret af dobbeltdiagnose. Vi gennemgår forandringscirklen, der formidles viden om teknikker og metoder såsom MI, LA2 og skadesreduktion som tilgange, både når der er et ønske om forandring, og når det ser ud til at afmagt og håbløshed fylder det hele.
Målgruppe: Alle som arbejder professionelt med mennesker der er udfordret af dobbeltdiagnose.
Pris: 15.000 kr
Selvregulering ved afhængighedstilstande – forståelse og støtte til regulering
Undervisning omkring vores evne til selvregulering og hvilken rolle diverse afhængighedstilstande kan spille i forhold hertil. Dvs. rusmidler, mad, spil, indkøb m.m. Gennemgang af regulering og hvorfor den er så vigtigt i forhold til vores overlevelse og trivsel. Herudover undersøges følgende: Hvad er afhængighed? Forskellige typer og sværhedsgrader (inkl. dobbeltdiagnose). Hvorfor er kontakt til andre og sig selv så vigtigt, når vi snakker om regulering (bl.a. tilknytningsforstyrrelser og andre udfordringer ift. kontakt).
Hvordan støtter I bedst jeres klienter/borgere? Herudover tilbydes hjælpsomme metoder til regulering selv og sammen med andre.
Der er på dagen indlagt små øvelser, hvor deltagerne på egen krop kan få kendskab til og arbejde med deres egen regulering mhp. at kunne bruge dette i deres arbejde.
Målgruppe: Relevant for stort set alle der arbejder professionelt med mennesker, idet denne dag handler om menneskelig regulering generelt og hvordan vi støtter denne bedst muligt.
Pris: 15.000 kr
Dobbeltdiagnose og personlighedsforstyrrelser
Undervisningen på denne temadag tager udgangspunkt i at tilbyde deltagerne en forståelse af hvad en personlighed er og hvornår der er tale om en personlighedsforstyrrelse. Grundbegreber ift. følelser, tænkning, adfærd og relationsevne gennemgås i forhold til forståelsen af, hvordan en personlighed skabes, såvel som vi berør, hvad der særligt kan være på spil ved dobbeltdiagnose, når denne udvikling er blevet forstyrret. Med udgangspunkt i vores diagnosesystem og centrale forskelle i overgangen til ICD-11 undervises der i hvad der kendetegner personlighedsforstyrrelse. Om eftermiddagen vil fokus være på hvad borgerens/klientens behov er? Hvordan vi bedst møder dem? Og med hvilke redskaber?
Målgruppe: Relevant for alle professionelle der gerne vil vide noget om personlighedsforstyrrelser og hvor rusmidler eller anden regulering fylder i dagligdagen.
Pris: 15.000 kr
Dobbeltdiagnose og traumer
Undervisningen på denne temadag tager udgangspunkt i at bibringe deltagerne en bred forståelse at traumebegrebet dvs. udviklingstraumer, PTSD og kompleks PTSD. Der tilbydes et overblik, samt afprøvning af enkle screeningsredskaber ift. traume. Efter frokost undersøges rusens funktion ved traumer (dobbeltdiagnose). Herefter gennemgås elementer fra forskellige behandlingsformer med vægtning på nænsom integration af de traumatiske hændelser, samt anvisning af understøttende og tryghedsskabende metoder som kan anvendes i dagligdagen. Dagen afsluttes med refleksion over hvordan I støtter jeres borgere/klienter bedst i jeres tilbud.
Målgruppe: Relevant for alle professionelle der gerne vil vide noget om traumer ved dobbeltdiagnose og hvordan man støtter denne gruppe mennesker bedst muligt.
Pris: 15.000 kr
3-dags kursus om forståelsen af og tilgange til traume
Under udarbejdelse …
Målgruppe: Professionelle der arbejder med mennesker der er udfordret af traume og reguleringsvanskeligheder, som ønsker et mere dybdegående kursus om traumearbejdet.
Pris: 3 x 15.000 kr
Dobbeltdiagnose og kognitive vanskeligheder
Undervisningen på denne temadag er centreret omkring at bibringe deltagerne en forståelse af hvad kognition og kognitive vanskeligheder er. Herudover gennemgås kognitive vanskeligheder ved dobbeltdiagnose – hvordan ser det ud? Der vil være øvelse, hvor deltagerne kan arbejde med hvilke kognitive udfordringer deres borgere/klienter har?
Efter frokost tilbydes viden om hvad der er hjælpsomt ift. dobbeltdiagnose og kognitive vanskeligheder. Der introduceres til ”kognitiv remediering” dvs. arbejdet med kompenserende strategier og træning. Deltagerne får lov at lave en øvelse mhp. ”Profil og strategi” – hvad vil være en hjælp til bedre mestring, som de kan bruge sammen med deres borgere/klienter.
Målgruppe: Alle professionelle der arbejder med mennesker som er udfordret af kognitive vanskeligheder og rusmiddelbrug, eller anden form for regulering ind i at kompensere for disse vanskeligheder.
Pris: 15.000 kr
Dobbeltdiagnose - det vigtige samarbejde med og omkring borgeren
Undervisningen på denne temadag tager udgangspunkt i de centrale udfordringer der i samarbejdet med og omkring borgere med dobbeltdiagnose. Der tilbydes viden om hvad der er særlig vigtigt for at lykkes med dette arbejde. Der gennemgås forskellige samarbejdsmodeller der er lovende ift. at skabe et godt fundament for samarbejde med og omkring borgeren. I denne sammenhæng bliver deltagerne opfordret til at undersøge egen praksis og overveje om noget evt. skal justeres for at forbedre samarbejdet? Hvad vil være vigtig hvis der skal ændre i praksis?
Målgruppe: Alle professionelle som arbejder med mennesker der er udfordret af dobbeltdiagnose og som gerne vil klædes på til at løse opgaven ud fra bedste viden på området.
Pris: 15.000 kr
Rusmiddelprotokol – hvad er det og hvordan laver vi en god protokol i vores tilbud?
På denne temadag undervises i hvordan fagprofessionelle kan udfærdige en rusmiddelprotokol med udgangspunkt i, hvad borgeren/klienten har brug for støtte og hjælp til ift. deres rusmiddelbrug, samt hvordan de fagprofessionelle ønsker at agere i forhold til borgeren, der har et aktivt rusmiddel brug. Vi undersøger sammen den forståelse I hver især har omkring rusmidler og brugen heraf, samt hvad der er mest hjælpsomt ift. til at støtte borgeren. Mange bliver overrasket når de opdager, at det vi ofte ”gør” er baseret på private ”holdninger” som ikke har bund i den bedste viden om, hvad der rent faktisk er hjælpsomt for et menneske med rusmiddel udfordringer. I vil få hjælpe til at lave en faglig protokol der kan hjælpe både jeres borgere og jer, til langsomt, men sikkert at kunne arbejde med rusmiddel brug uden at forstærke skyld, skam og konflikter.
Målgruppe: Alle tilbud der arbejder med mennesker, hvor rusmidler fylder på en uhensigtsmæssig måde som ønsker en faglig tilgang til arbejdet med rammen omkring og arbejdet med rusmidler i samarbejdet med borgeren.
Pris: 15.000 kr
Se mere på siden om undervisning